sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Zilgan korjuuta

 
 
Viimein päästiin viinirypäleissäkin sadonkorjuuseen.
Ensimmäisinä kypsyivät Zilgat.
 
Rypäleet ovat tänä vuonna suuria,
mutta seassa on aika paljon homehtuneita marjoja.
Unkarilaisen viininviljelijäystävämme mielestä
ne ovat parhaita terttuja viininvalmistuksessa.
Meillä on hieman eri maku.
 
Satoa tuli vähemmän kuin toissa vuonna,
 mutta enemmän kuin viime vuonna.
 
Muutkin lajit (Valiant, Beta ja Nordica ym.) ovat jo melkein kypsiä,
mutta saavat vielä vähän muhia ennen poimintaa.
 
 
Makoisaa roppakaupalla

Vähän rupisia ja rähnäisiä seassa.

Meinasimme ostaa hedelmämurskaimen, mutta se tuntui liian krouvilta rypäleille.
On kai tarkoitettu enemmän hedelmien murskaamiseen.
Muussinuija on hyvä väline näihin määriin.

Tippuu, tippuu, vaan ei tipu kaikille.

Unkarista saatu puristin vaatii turhan paljon lihasvoimia.

Jämät kompostiin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti